kotleciki wieprzowe z szałwią

Styczeń 10, 2010

eksplorujemy jamiego dalej. tym razem kotleciki wieprzowe nadziane masłem z szałwią, suszonymi morelami, czosnkiem i prosciutto. najpierw je obsmażamy (listki szałwii przyklejone są „na mąkę”)

a międzyczasie w piekarniku pieczemy dość drobno pokrojone kartofle z boczkiem i całymi ząbkami czosnku (nieobranego). kiedy już się się upieką, co trwa dłużej niż smażenie kotlecików, kładziemy kotlety na wierzchu, jeszcze z 10 min podpiekamy i…

podajemy. przepyszne. koniecznie musimy kogoś zaprosić.

popijaliśmy chianti superiore z m&s (bardzo trafione do tego wino). a potem po filiżance espresso i na chwilę znikają zaspy, zamiecie & zawieje śnieżne.

można gościom.

Reklamy

komentarze 3 to “kotleciki wieprzowe z szałwią”

  1. gosiaa99 said

    Wspaniałe 🙂 wyobrażam sobie ich smak! Zdecydowanie szałwia będzie na mojej liście zakupów 😉

  2. Znajoma zmodyfikowała nieco przepis, ale i tak wyszło bardzo dobre. Następnym razem kiedy gotowanie będzie bardziej zaplanowane postaramy się o wszystkie składniki i zrobimy według przepisu.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: